2-4 Yaş
Okul Öncesi Grubu
Öğrenmeye, keşfetmeye ve oyuna ilham veren, doyamayan bir yaş gurubuyla karşı karşıyayız.
Oyun temelli yaklaşımımız, araştırmaya ve denemelere açık müfredatımızda yer alır. Gruplarımız doğum yılı ve bulundukları aylara göre oluşturulur.
3 Yaş
Okul Öncesi Grubu
Okul öncesi yılların en zorlusu hiç kuşkusuz iki - iki buçuk yaş dönemidir.
Çocuklar bu yaşlardayken aşırı uçlarda davranışlar gösterebilirler. Daha uzun süre kendi kendilerine oynayabilirler. Sizlerle birlikte yürümekten, oynamaktan çok hoşlanırlar. Üç parçalı yapbozu veya şekil tahtasını tamamlayabilirler, kendisine doğru yuvarlanan bir topa tekme atabilir, iki eliyle top yakalayabilirler.
Uygun fırsatlar yaratırsanız kendi kendilerine yemek yeme konusunda ustalaştıklarını görürsünüz.
Ayakkabılarını giyebilir, çözüldüğünde basit giyecekleri çıkarabilirler, siz suyu ayarlarsanız el-göz yıkayabilirler.
Dili kullanma yetenekleri gelişmiş olmasına rağmen tarifler yapma ve kendilerini ifade etmede güçlük çekebilirler. Ama, 4 kelimelik diziler yapabilir, müzik eşliğinde dans edip şarkılar söyleyebilirler, basit sohbetlerinize katılabilirler.
Parmak oyunlarını taklit edebilirler.
Kare, üçgen ve daire gibi şekilleri tanıyabilirler, 3 rengi isimlendirebilirler.
Hâlâ ben merkezcidirler ama kuralları öğrenebilirler. Sadece bolca pekiştirmeye ihtiyaç duyarlar.
Arkadaşlarıyla aralarında çıkabilecek sorunlarda yetişkin yardımına hâlâ ihtiyaçları vardır. DİKKAT!
Rüya ile gerçeği henüz tam olarak algılayamadıkları için bazı korkuları olabilir.
4 Yaş
Okul Öncesi Grubu
Artık süreçleri gözetim altında bulundurulması gereken bir birey değiller! Koşar, yürür, zıplar ve her fırsatta hareket edebilirler. El ve parmaklarını kullanmada ustalaşmış, kalem ve makası rahatlıkla kullanabilecek yaşa gelmişlerdir.
Büyük boydaki kağıtlara fırça ile resim yapmaktan keyif alırlar. Kendi başlarına yemeklerini yiyebilir, düğmeler hariç giyinmeye ve soyunmaya başlayıp tamamlayabilirler.
Büyük düğmeleri çözüp ilikleyebilir, bağcıksız ayakkabılarını giyebilirler.
Basit ev işlerinde fırsat verirseniz size yardım edebilirler.
Sorulduğunda bir tercih yapabilirler; sevmek, sinirlenmek, üzülmek gibi duygularla ilgili sözel ifadeleri anladıklarını gösterebilirler.
Artık sizleri izlemekle kalmıyor, hareketlerinizi takip ediyor olacaklar. DİKKAT! Sizlerin toplumsal davranışlarınızı kendilerine örnek olacaklardır.
Diğer çocuklarla olmaktan büyük zevk alacaklar ve daha uzun süre onlarla oyun oynayabileceklerdir. Oyun sırasında yaşıtlarıyla çatışmalar çıkabilir. Bunlar birer Toplumsal Deneyimdir.
Bu yolla diğer çocukların da aynı istekleri olduğunu, onlarla beraber olmak istiyorsa onların da söz hakkı olması gerektiğini öğrenmeye başkayacaklardır.
Kuralları kavramaya başlıyorlar. Sadece mantıklı bir açıklama yapın. Zaman zaman yeni duyduğu kelimeleri kullanarak size karşı çıkarlar. Bunun nedeni artık büyümeleri ve güçlü olduklarını hissetmeleri ve sizin ona bebek muamelesi yapmanızı istememeleridir.